Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Проєкт «Custody Records»: Черкаські правоохоронці підбивають підсумки роботи проєкту за рік
Опубліковано 02 лютого 2024 року о 17:19

Рік тому проєкт Custody Records стартував у Черкаському районному управлінні поліції ГУНП в Черкаській області й за цей час встиг себе позитивно зарекомендувати та отримати схвальні відгуки як від правозахисників, так і від самих поліцейських.

«Цей рік показав ефективність роботи проєкту Custody Records. Система діє, як на захист поліцейському, так і на захист затриманої людини. Усі дії записуються на відеокамеру і в будь-який час ми можемо прослідкувати, хто що говорив та вчиняв. З моменту, коли ця система почала працювати, зменшилась кількість неправдивих обвинувачень щодо неправомірного поводження із затриманими. Система Custody Records дає змогу працювати та надавати ефективні послуги нашим громадянам, затриманим та поліцейським. Ми будемо і надалі запроваджувати цей проєкт» — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП Сергій Коваленко.

«Custody Records — це, в першу чергу, дотримання прав людини, система дисциплінує поліцейських у їх роботі з відвідувачами та запрошеними, а також із затриманими особами, що дозволяє покращити імідж поліції у нашому місті. Правоохоронці забезпечують проведення всіх дій із затриманими, доставленими та запрошеними особами до підрозділів поліції виключно у зонованих приміщеннях та вносять до ІП «Custody Records» дані щодо всіх дій із такими особами» — додав тимчасово виконуючий обов’язки начальника Черкаського районного управління Андрій Тюков.

«Проєкт «Custody Records» — це одна з ефективних європейських практик, яку впроваджує Національна поліція України. Це новий рівень дотримання прав людини в поліцейській діяльності. Це паритет між поліцією і громадянами, а також захист кожного», — підкреслив старший інспектор з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини  Олександр Грама.

Окремо, керівник сектору дотримання прав людини Черкаського районного управління поліції Антон Петренко проінформував присутню громадськість про діяльність сектору за рік.

Безумовно, впровадження проєкту «Custody Records» щодня демонструє свою ефективність, а тому ми продовжуємо свій рух вперед до європейських стандартів, вдосконалюючи сферу захисту прав людини.


Відділ комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux