Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Корсунь-Шевченківські поліцейські знайшли школярку, яка не повернулася з уроків додому
Опубліковано 24 грудня 2021 року о 20:37

Дівчинці всього 12 років. Вона написала батькам записку, що не повернеться додому, а все через те, що отримала погані оцінки. 

24 грудня до поліцейських міста Корсунь-Шевченківський звернулася схвильована жінка. Вона повідомила, що знайшла вдома записку від доньки. У ній дівчинка написала, що не повернеться додому. Причина втечі - погані оцінки в табелі. 

Малолітня боялася, що за неуспішність її покарають рідні. Мати розказала, що бачила доньку востаннє о восьмій годині ранку. Каже, дівчина пішла до школи, а після уроків не повернулася додому. ЇЇ телефон був вимкнений. Де донька, жінка не знала та дуже хвилювалася аби з нею нічого не трапилося. 

Правоохоронці одразу почали пошуки. За адресою виклику виїхала слідчо-оперативна група, поліцейські групи реагування патрульної поліції, майже весь особовий склад Корсунь-Шевченківського відділку поліції та кінолог зі службовою собакою. Працівники ювенальної превенції направилися до навчального закладу аби поспілкуватися з вчителями та однокласниками. 

Спільна оперативна робота правоохоронців дала результат. Майже за годину 12-річну дівчинку знайшли. Вона була в однієї з подружок. На щастя, нічого поганого з малолітньою не сталося. 

Рідні були дуже вдячні поліцейським за те, що повернули дитину додому. Зараз із ними поліцейські ювенальної превенції проводять профілактичну бесіду та роз'яснюють до чого призводять подібні вчинки. 

Кілька порад батькам від поліцейських ювенальної превенції:

- Всі, хто знає про перебування дитини, обов'язково мають попередити батьків. Слід враховувати, що батьки, які у відчаї шукають свою дитину, не схвалять того, що інші дорослі сприяли конфлікту і замовчували, що з дитиною.

- Батькам необхідно спілкуватися зі своїми дітьми, часто підтримувати. Попереджати, що ні оцінки в школі, ні інші кроки ніколи не дадуть привід менше любити їх дитину.

- Якщо хтось знає про сім'ю, де дитині важко емоційно чи вона переживає фізичне насильство, необхідно попередити поліцію про насилля в родині.

- Батькам, у яких дитина в підлітковому віці почала маніпуляції та погрози втечею з дому, не слід пропускати це мимо себе, а залучити обов'язково сімейного або дитячого психолога. 

Пам'ятайте, що необдумані кроки краще попередити, ніж переживати гострі ситуації!

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux