Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сергій Яровий: МВС готується до низки масових акцій в регіонах і пильнує правопорядок у курортних областях
Опубліковано 18 липня 2018 року о 09:54

У пік туристичного сезону підрозділи МВС продовжують забезпечувати публічний порядок у місцях масового відпочинку громадян у південних областях держави. Окрім цього йде підготовка до низки масових акцій середини літа в Києві, Одесі та Кривому Розі.  Про це сьогодні, 17 липня, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

За його словами, до забезпечення публічної безпеки будуть залучені всі підрозділи НПУ та НГУ, а також поліції діалогу, вибухотехніки, тактичні групи та кінологи.

«У липні-серпні в Україні пройде велика кількість масових заходів. 21 липня в Одесі пройде фінал Суперкубку України, 19 липня у Кривому Розі запланований Марш рівності, 27-28 липня пройде Хресна Хода та урочистості з нагоди Хрещення Русі, 19 серпня Марш рівності пройде в Одесі, а 24 серпня ми готуємося до святкування Дня Незалежності. Усі ці заходи припадають на активну фазу туристичного сезону, тому усі підрозділи МВС пройдуть додаткову підготовку під час командно-штабних навчань, задля удосконалення взаємодії особового складу та готовності до всіх ситуацій», - зазначив Сергій Яровий.

Він додав, що навчання за участі керівників усіх управлінь поліції у регіонах та відповідальних за превентивну роботу пройдуть 20-22 липня у регіонах, а 24 липня фінальна фаза на базі навчального центру Національної гвардії України у Нових Петрівцях.

«Ми змоделюємо найбільш імовірні ситуації, які можуть виникнути під час масових заходів. Наші підрозділи матимуть відпрацювати ці сценарії, покращити співпрацю між власними підрозділами та органами системи МВС загалом. Ми керуємося найкращими європейськими практиками роботи, але і маємо власний досвід. Через військову агресію на сході та гібридні загрози всередині країни від РФ ми готуємо наші підрозділи до будь-яких викликів», - зазначив Сергій Яровий.

Своєю чергою, голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що проведення Хресної ходи може бути навмисно політизоване.

«Даю завдання всім начальникам Головних управлінь Національної поліції перевести перемовини з лідерами церковних єпархій, які є в ваших регіонах. Встановити точну кількість вірян, які візьмуть участь у ході. В кожному автобусі з ними повинен бути працівник поліції. Патрульна поліція забезпечуватиме рух транспорту в межах своїх регіонів, аби не виникло ніяких дорожньо-транспортних пригод. Офіцери нестимуть відповідальність за вірян, які прибудуть з регіонів», - сказав Сергій Князєв.

 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux