Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сергій Яровий: вирішити проблему незаконної міграції можна лише при повній взаємодії всіх підрозділів МВС
Опубліковано 07 серпня 2018 року о 15:38

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ заявив сьогодні, 7 серпня, під час наради керівництва МВС України.

«В період із 26 липня до 31 серпня 2018 року на території держави організовано проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Крім проведення оперативно-профілактичних заходів, ми повинні посилити і прикордонну складову та організувати взаємодію між відомствами», - наголосив Сергій Яровий.

Перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін наголосив, що вже втретє проводяться цільові практичні заходи по відпрацюванню проблематики нелегальної міграції.

«Хочеться нагадати, що тільки за 2018 рік іноземцями вчинено близько 1400 злочинів. Тому основним напрямком нашої роботи в рамках профілактичної програми «Мігрант» є виявлення осіб, які впливають на криміногенну обстановку, вчиняють злочини. Їх необхідно затримувати або висилати із країни», - зазначив він.

В’ячеслав Аброськін дав завдання кримінальному блоку поліції виявляти та документувати організовані злочинні групи. Які сформовані на етнічній основі та впливають на злочинні процеси в регіоні, зокрема: злодіїв в законі, кримінальних авторитетів.

Начальник Департаменту протидії злочинам, пов’язаними з торгівлею людьми Артем Крищенко наголосив, що з початку проведення практичних заходів до ЄРДР внесено відомості про 61 кримінальне правопорушення, скоєне іноземцями.

«Про підозру іноземцям оголошено за 30 кримінальними провадженнями. Досудове розслідування закінчено в 6 кримінальних провадженнях вчинених іноземцями. Розшукано 4 іноземців, які переховувались від правоохоронних органів», - сказав він.

Перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк підкреслив, що  прикордонники активно долучилися до операції «Мігрант».

«За перший тиждень роботи затримано 69 нелегальних  мігрантів, відмовлено у в’їзді ще 180 потенційним мігрантам. А з початку року затримано майже 2 тисячі нелегальних мігрантів», - сказав він.

Василь Серватюк розповів, що пункти тримання нелегальних мігрантів переповнені і в Державній міграційній службі, і в Держприкордонслужбі. Оскільки на 39% зріс рівень затримання нелегалів.

 

Директор Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС Наталія Науменко зазначила, що станом на 6 серпня 2018 року  територіальними органами і підрозділами ДМС виявлено 449 нелегальних мігрантів. Стосовно 397 із них прийняті рішення про примусове повернення, стосовно 26 судом задоволено позови про примусове видворення. За час проведення заходів проконтрольовано виконання 38 рішень про примусове повернення та 4 осіб видворено в примусовому порядку.

Вона наголосила, що під час проведення нинішніх заходів міжвідомча взаємодія на основних напрямах протидії нелегальній міграції суттєво покращилася. Задоволення подань становить від 87,5% до 96,5%, що значно перевищує показники минулих заходів.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux