Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Шахраї намагаються виманити ваші гроші або особисту інформацію шляхом використання різних способів маніпулювання й обману
Опубліковано 22 травня 2023 року о 17:31

Найчастіше, шахраї зловживають вашою довірою, телефонують та пропонують фінансові послуги, або просять назвати особисту інформацію щодо карткових рахунків.

Жертвою такої афери стала 39 – річна мешканка міста Черкаси. Їй на мобільний телефон зателефонував невідомий, представившись представником однієї з телефонних компаній, запропонував убезпечити мобільний телефон від можливих зловмисників, після чого за допомогою роботизуючого дзвінка жінка підтвердила дану пропозицію та на мобільному пристрої зник зв’язок. Після чого з її банківського рахунку зникли грошові кошти в сумі майже 47 тисяч гривень. 

Те, що поповнила гаманець шахраїв, потерпіла зрозуміла після того, як з її рахунку зникли гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи по встановлення осіб, причетних до афери.

Поліцейські радять бути дуже обережними та не довіряти незнайомим людям, які звертаються до вас з фінансовими пропозиціями. 

Завжди перевіряйте достовірність будь-яких запитів, які ви отримуєте, особливо якщо вони стосуються грошових операцій або особистих даних.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, негайно повідомте про це поліцію. Ми рекомендуємо вам також зв'язатися з вашим банком або кредитною організацією, щоб повідомити їх про будь-які підозрілі транзакції чи запити на ваші фінансові дані.

Щоб розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux