Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі Нацполіції відкрили понад 41 тисячу кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф - Олексій Сергєєв
Опубліковано 03 листопада 2022 року о 14:41

Поліцейські задокументували 34 катівні на звільнених територіях та 34 місця несвободи та фільтраційні табори, створені на тимчасово окупованих територіях України та на росії. Про це сьогодні, 3 листопада, повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України під час брифінгу в Military Media Center. 

слідчі нацполіції відкрили понад 41 тисячу кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф - олексій сергєєв

Найбільше – 30 тис. кримінальних проваджень – розпочаті за фактами порушення законів та звичаїв війни (стаття 438 Кримінального кодексу України), майже 9 тис. – за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 Кримінального кодексу України). Майже 2 тис. кримінальних проваджень розпочаті за фактами колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України).

Крім цього, на тимчасово непідконтрольних територіях Донеччини слідчі задокументували діяльність чотирьох терористичних організацій - заочно повідомлено про підозру 23 фігурантам.

Олексій Сергєєв наголосив, що Національна поліція у тісній взаємодії із силами безпеки й оборони забезпечила стабілізаційні заходи та відновлення правопорядку у 375 населених пунктах Донеччини, Харківщини та Херсонщини, де проживає орієнтовно майже 86 тисяч громадян.

«Для відновлення життєдіяльності, покращення правоохоронного сервісу та безпекової ситуації у деокупованих населених пунктах відновлено роботу 14 підрозділів поліції, з яких 10 – у Харківській області, по 2 – на Донеччині та Херсонщині», - зазначив керівник департаменту.

За словами спікера, важливим елементом відновлення безпечного життя людей на звільнених територіях є їхнє оперативне розмінування. На сьогодні вибухотехніки поліції обстежили понад 2 тис. га та вилучили 28,4 тисячі небезпечних предметів.

Крім того, триває робота криміналістів Головного слідчого управління та регіональних управлінь із виявлення та ідентифікації тіл загиблих:

«З початку деокупаційних заходів поліція у Донецькій, Харківській та Херсонській областях виявила тіла 868 цивільних осіб, з них 24 – діти. Лише за вчорашній день у зазначених регіонах виявлено тіла 14 осіб, що є черговим підтвердженням вчиненням росії геноциду українського народу».

У деокупованих регіонах зазначених областей слідчі поліції задокументували 2670 воєнних злочинів, більшість із яких – 2379 – у Харківській області, 260 – у Херсонській та 31 – на Донеччині.

Олексій Сергєєв наголосив на важливості роботи поліції на блокпостах в умовах ведення бойових дій.

«За допомогою інформаційної підсистеми вдалося установити 672 особи, які перебували в розшуку, а також понад 4,7 тисяч підозрілих осіб, які можуть бути причетні до диверсійної та колабораційної діяльності. Встановлено понад 2,4 тисячі транспортних засобів, які перебували в розшуку. Спільно з військовослужбовцями територіальної оборони та НГУ вилучено 388 одиниць вогнепальної зброї, понад 80,3 тисяч набоїв, 804 гранати та вибухових пристрої», - підсумував спікер.

Нагадаємо: за вісім місяців повномасштабного вторгнення військових рф на територію України поліція зареєструвала 212 тисяч злочинів.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux