Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Стратегія розвитку системи МВС до 2020 року відображає новітні підходи до комунікації з населенням, - Тетяна Ковальчук
Опубліковано 26 лютого 2019 року о 15:46

Про це сьогодні, 26 лютого, під час конференції «5 років після Майдану: Змінюючи комунікації та комунікуючи зміни в Україні», сказала заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

«З початком вторгнення російських сил на територію українського Донбасу,наша держава стикнулася з безпрецедентним викликом національній безпеці – веденням гібридної війни та використанням комунікації в якості зброї, проведенням масштабних за розмахом і системних за методами інформаційно-психологічних операцій, кампаній «брудної» пропаганди та дезінформації.В цьому контексті в МВС розпочата робота експертної групи з питань протидії гібридним загрозам. Окремим пунктом роботи вказаної групи, стала розробка комунікаційної стратегії, як складової протидії гібридній війні», - сказала Тетяна Ковальчук.

За словами Тетяни Ковальчук, це був важливий крок МВСпо протидії зовнішнім та внутрішнім загрозам в інформаційній сфері, а також до виробленнязахисних механізмів в умовах нелінійної агресії – стратегічних комунікацій.

«Ми чітко розуміємо, що формування ефективної системи інформаційної взаємодії між державою і населенням складник національної безпеки. У сучасних умовах ведення комунікацій особливого значення набуває зворотній зв’язок: врахування думок і реакцій цільової аудиторії на меседжі та конкретні події. Дотримання цього принципу дозволить органам державної влади вчасно виявляти проблеми, які потребують негайного реагування», - зазначила заступниця міністра внутрішніх справ.

Тетяна Ковальчук зазначила, що стратегія розвитку системи МВС до 2020 року відображає новітні підходи до комунікації з населенням, і один із 6 пріоритетів передбачає прозорість та підзвітність перед кожним громадянином, використовуючи як сучасні практики community policing так і запровадження сучасних інформаційно-телекомунікаційних систем, для взаємодії із українцями.

В свою чергу, голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі зазначив, що Україна - найбільша мішень кампанії Росії по дезінформації, особливо в контексті виборів:

"Скоро відбудуться президентські і парламентські вибори в Україні, і ця кампанія з дезінформації, інформаційна війна тільки посилиться і протягом наступних тижнів буде багато фейковий новин, які будуть намагатися змінити точку зору України на майбутніх виборах президента".

Говорячи про інструменти протидії інформаційній війні, Хьюг Мінгареллі підкреслив важливість комунікації: «Комунікація - це не тільки боротьба з дезінформацією, необхідно краще пояснювати, розповідати, як змінюється життя українців після Угоди про асоціацію».

У той же час, заступник Голови КонсультативноЇ місії ЄС Фредрік Весслау наголосив, що Україна зробила важливі кроки в професіоналізації державних структур, але усталені слабкі сторони ще поки створюють передумови для поширення дезінформації.

Першу секцію завершила член Європейського парламенту, член Комітету з питань парламентської співпраці між Україною та ЄС Реббека Гармс та додала, що проти іміджу України ведеться активна інформаційна війна, яку потрібно припинити якомога скоріше.

Департамент комунікації МВС


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux