Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Тетяна Ковальчук: фундаментальна основа діяльності МВС - політика рівних можливостей
Опубліковано 09 жовтня 2018 року о 16:36

Про це сьогодні, 9 жовтня, повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час відкриття форуму «Гендерна політика МВС: Рівні можливості кожному».

«Мета форуму ‑ надихнути один одного, підняти проблемні питання та знайти шляхи їх вирішення. Ми хочемо, щоб на всіх щаблях системи внутрішніх справ люди зрозуміли, що політика рівних можливостей ‑ фундаментальна основа діяльності МВС», ‑ сказала заступник міністра внутрішніх справ.

Вона повідомила, що наразі у системі органів внутрішніх справ працюють понад 22% жінок.

«Лише протягом цього року ми відкрили більше 450 посад, на які раніше жінки не могли претендувати. Сьогодні ми маємо жінку-керівника кінологічної служби, жінку- водолаза, першу жінку-генерала Національної поліції», ‑ додала Тетяна Ковальчук.

Заступник глави МВС зауважила, що політика рівних можливостей ‑ це, ні в якому випадку, не про паритет жінок над чоловіками та надання їм привілеїв лише за ознакою статі.

«Гендерна політика ‑ це, перш за все, про рівний доступ до можливостей. Кожен має бути вільним у своєму виборі. Це те, до чого ми прагнемо у МВС. Це те, що дозволяє маленьким дівчаткам та хлопчикам мріяти», ‑ зазначила вона.

Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко відзначила, що Міністерство внутрішніх справ ‑ перший державний орган в Україні, який виносить питання гендеру в основу своєї діяльності.

«Ваші дії в напрямку встановлення гендерної рівності ‑ це створення нових можливостей для жінок реалізувати себе в секторі безпеки і оборони», ‑ додала вона.

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук повідомив, що міжнародні партнери відзначають системні кроки МВС у напрямку встановлення гендерного балансу.

«Саме в Міністерстві внутрішніх справ найбільш продуманий підхід до гендерних питань», ‑ сказав він.

В той же час, він наголосив, що рівні можливості ‑ це не лише про кар’єрне зростання та жіноче лідерство.

«Питання домашнього насильства, ролі жінок у встановленні миру на Сході України, питання захисту внутрішньо переміщених осіб ‑ у всьому цьому ми бачимо послідовний прогрес органів системи внутрішніх справ», ‑ додав він.

Почесний Посол ООН в галузі народонаселення Маша Єфросініна привітала учасників форуму.

«Якщо дати жінкам права та доступ до можливостей ‑ вони ніколи не зроблять нічого поганого, така вже наша природа. Я бажаю, щоб у жодної з вас ніколи не зникала віра у себе, бо сьогодні це не порожні слова, а справжня зброя. Відстояти свою позицію, право на посаду, зарплатню ‑ це і є віра в себе», ‑ сказала вона.

Серед спікерів форуму також були заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв, заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк, начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас, Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, міжнародні партнери та представниці органів системи внутрішніх справ. Форум відбувся за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та за участі Української асоціації представниць правоохоронних органів.

У ході заходу п’ять представниць правоохоронних органів отримали відзнаки Верховної Ради та МВС.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux