Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Тетяна Ковальчук: гендерна приналежність не може стати перешкодою для професійної реалізації людини
Опубліковано 16 листопада 2018 року о 10:18

Про це вчора, 15 листопада, повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час першої щорічної конференції Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО).

«Для мене важливим є розвиток гендерної неупередженості, де абсолютно кожен, маючи мрію і волю до її здійснення, здатен оволодіти будь-якою професією та займати ту посаду, яку побажає. Жодним чином гендерна приналежність не може стати перешкодою до того, аби людина не могла себе реалізувати», ‑ сказала Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра зазначила, що Асоціація представниць правоохоронних органів стала платформою, де жінки-правоохоронці можуть розвивати свої лідерські навички, підтримувати одна одну, а також сприяти впровадженню гендерно чутливих політик і практик у відповідних структурах.

«Я впевнена, що лідери не створюють послідовників. Вони створюють нових лідерів. Важливо, що ми змогли дати поштовх у побудові такої платформи, яка дає можливість впроваджувати свідому політику гендерної рівності», ‑ додала вона.

Тетяна Ковальчук також подякувала за постійну і послідовну підтримку, яка надається Урядом Канади в розбудові Національної поліції України (наразі реалізовується проект матеріально-технічної допомоги з надання допомоги в підготовці співробітників поліції (PTAP) з бюджетом в 6,5 млн. канадських доларів).

Своєю чергою, заступник глави Національної поліції-керівник патрульної поліції Олександр Фацевич зауважив, що наразі спостерігається така тенденція, коли в правоохоронних органах збільшується кількість жінок.

«Якщо повернутись в минуле, то були стереотипи, які не дозволяли жінкам працювати в деяких підрозділах поліції. Сьогодні ж ми маємо із 16 тисяч патрульних більше 21% жінок. І вони несуть службу на рівних умовах разом з поліцейськими-чоловіками», ‑ сказав він.

Нагадаємо, у березні 2018 року відбувся запуск першої в Україні Асоціації представниць правоохоронних органів. Основна місія УАППО – сприяти забезпеченню рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у правоохоронних органах України. Однією з головних функцій УАППО є створення платформи діалогу та обміну досвідом, ідеями, пов’язаними з їх професійною діяльністю та кар’єрним зростанням.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux