Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У 2017 році на спробі підкупу поліцейського викрито 264 особи – Сергій Князєв
Опубліковано 28 лютого 2018 року о 17:30

Про це Голова Нацполіції повідомив сьогодні, 28 лютого. При цьому тільки з початку цього року за фактами спроби дачі хабара працівники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України розпочали 50 кримінальних проваджень.
До працівників Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції надійшла інформація про спробу втягнути до корупційних дій заступника начальника поліції Летичева - начальника слідчого відділу. 


Було встановлено, що 43-річний уродженець Макіївки звернувся до капітана поліції з пропозицією надати неправомірну вигоду – 29 тисяч гривень, аби його сестрі «полегшили» кримінальну відповідальність.


Сестру чоловіка – уродженку Латвії – було нещодавно затримано працівниками хмельницької поліції за підозрою у низці злочинів. 44-річна жінка разом з групою осіб під приводом купівлі квасолі та горіхів проникала до будинків пенсіонерів у Летичівському районі. Поки поплічники відволікали господарів, жінка знаходила грошові заощадження та викрадала їх.
Відносно зловмисниці слідчими поліції Летичева було розпочато кримінальне провадження за ст.185 (Крадіжка) та ч.2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Суд обрав затриманій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Саме про внесення фальсифікованих відомостей у матеріали провадження прийшов домовлятися з поліцейським брат затриманої. Чоловік хотів, аби було перекваліфіковано частини статті та подальшу зміну запобіжного заходу з арешту на штраф. Проте начальник слідчого підрозділу поліції про таку розмову рапортував керівництву та внутрішню безпеку.
В момент передачі посадовцю поліції чоловік був затриманий працівниками Хмельницького управління ДВБ НПУ, слідчими поліції Летичева та прокуратури Хмельницької області. Гроші вилучено у якості речових доказів.  
«Молодий капітан навідріз відмовився від грошей. Зберіг і роботу, і совість, і обличчя поліції. Хабародавець натомість піде під суд. Сподіваюсь, Феміда буде такою ж безкомпромісною», – зазначив Сергій Князєв.
Обласною прокуратурою чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК України. Тривають заходи щодо оголошення йому підозри за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.


Також вчора на Черкащині злочинці намагалися втягнути у корупційні діяння заступника начальника кримінальної поліції Золотоноші, запропонувавши  понад 100 тисяч гривень хабара.
За словами глави Нацполіції, з початку цього року за спробу дачі хабара працівники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України розпочали 50 кримінальних проваджень за ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Протягом минулого року 264 людям оголосили підозру за спробу підкупу поліцейського.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux