Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Черкасах ізолятор тимчасового тримання облаштували за європейськими стандартами
Опубліковано 25 січня 2023 року о 16:44

Сучасний механізм забезпечення прав затриманих запровадили в Черкаському ізоляторі тимчасового тримання. Він дозволить поліпшити умови праці та несення служби поліцейських, які працюють в установі цілодобово. 

Капітально відремонтоване приміщення ізолятора тимчасового тримання проінспектували начальник Управління дотримання прав людини НПУ Руслан Горяченко, керівник поліції області Вячеслав Гурін, працівники Черкаської обласної прокуратури Сергій Пидорич та Сергій Іванов, а також регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Черкаській області Людмила Проценко. 

Наразі у діяльність ІТТ введено посади інспекторів дотримання прав людини, які попередньо пройшли відповідне навчання. Також для інспекторів облаштували відповідне робоче місце. 

“Таке відбувається по всій Україні, ми поступово ремонтуємо, не дивлячись на те, що тривають бойові дії. На сьогодні у Черкасах це один з ізоляторів, який відповідає європейським стандартам”, — зазначив Руслан Горяченко. 

З метою поліпшення умов праці та тримання затриманих осіб в ізоляторі тимчасового тримання відновили всі комунікації, а також встановили сучасні системи відеоспостереження, які поєднані з інформаційною підсистемою “Custody Records”. Це дає змогу посилити гарантії захисту від неналежного поводження з особами, що там перебуватимуть й захистити самих правоохоронців від неправдивих звинувачень з боку затриманих. 

“Використання системи відеоспостереження має бути постійним. Їх технічні можливості дозволяють дистанційно спостерігати за станом забезпечення прав затриманих у будь-який час доби та автоматизувати роботу поліцейських у цілодобовому режимі”, — наголосив Вячеслав Гурін. 

Керівник Головного управління Національної поліції в Черкаській області додав, що розбудова системи “Custody Records” одне із пріоритетних завдань в діяльності поліції. Цього року поліція Черкащини планує покращити умови утримання затриманих і в інших ІТТ області зокрема, на Уманщині та Смілянщині.


Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux