Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Черкаській області внутрішня безпека Нацполіції затримала двох осіб, які намагалися дати хабар посадовцю поліції
Опубліковано 03 квітня 2018 року о 16:13

Уникнути відповідальності за збут наркотиків та незаконне поводження зі зброєю намагався мешканець Умані, що на Черкащині. Аби не потрапити до буцегарні фігурант разом з дружиною спробували «домовитись» з начальником відділу поліції, шляхом дачі хабара. Тим самим подружжя вчинило ще один злочин.

Співробітниками Монастирищенського відділення Уманського відділу черкаської поліції було оголошено підозру 37-річному місцевому мешканцю, уродженцю сусідньої держави, у вчиненні правопорушення, розпочатого за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу  України. Підозрюваному загрожувало позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна. Чоловік вирішив залагодити проблему, підкупивши очільника поліції Умані.

Підполковнику поліції фігурант кримінального провадження пообіцяв дві тисячі доларів, аби той посприяв у закритті справи. Однак, правоохоронець про таку корупційну пропозицію доповів своєму керівництву, та рапортом – працівникам Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим відділом Уманської місцевої прокуратури за викритим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Гроші, у розмірі 26 тисяч гривень, посадовцю поліції передала 36-річна дружина фігуранта. Чоловік у цей час чекав її неподалік. Але відразу після надання хабара подружжя було затримане оперативниками внутрішньої безпеки НПУ та працівниками Уманської прокуратури, за сприяння керівництва поліції у Черкаській області. Предмет злочину вилучено у якості речового доказу.

Слідчими прокуратури вирішується питання про оголошення підозри затриманим в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України хабародавцям. Торгівцю наркотичними засобами та його дружині доведеться відповідати ще й за підкуп службової особи, а це – до 8 років позбавлення волі.

 

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux