Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У МВС обговорили посилення системи за сприяння французьких партнерів
Опубліковано 10 березня 2023 року о 14:45

Керівники МВС та структурних підрозділів зустрілися з представниками Цільової групи для військової підтримки України, яку очолює віцеадмірал Дідьє Мальтер. Іноземні партнери ознайомилися з діяльністю міністерства та перебігом формування штурмових бригад «Гвардії наступу». Особливу увагу гостей зосередили на оснащенні та озброєнні системи МВС.

Насамперед заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв подякував французькій стороні за допомогу Україні, адже завдяки міжнародній підтримці вдається проводити успішний контрнаступ та стримувати збройну агресію рф.

«МВС складає четверту частину Сил оборони, але головне – у цій боротьбі ми не сам на сам з ворогом. Тому хотів подякувати за чітку і послідовну позицію Франції у підтримці нашої держави з перших днів ворожої агресії», - сказав Олексій Сергєєв.

За словами Дідьє Мальтера, делегація прибула за дорученням Міністра Збройних сил Франції, щоб ознайомитися з потребами України щодо військової підтримки:

«Наше прибуття сюди є свідченням нашої безумовної підтримки України. Ми повинні допомогти Україні перемогти і відновити територіальну цілісність, тому ми тут для обговорення певних питань з міністерством внутрішніх справ».

Також іноземним гостям розповіли про створення штурмових бригад «Гвардії наступу», які звільнятимуть тимчасово окуповані території України. На сьогодні МВС створено 8 таких бригад: 6 – в Нацгвардії та по одній – в Прикордонній службі та Нацполіції, вони формуються з числа поліцейських, військовослужбовців, а також добровольців.

«Формування, навчання та оснащення бригад є основним пріоритетом міністерства внутрішніх справ, зокрема бронетехнікою та озброєнням. Також ми хотіли би продовжити міжнародну співпрацю щодо навчання особового складу цих бригад», - пояснив ситуацію заступник Міністра внутрішніх справ Василь Тетеря і передав слово керівникам підрозділів.

За словами командувача Національної гвардії України Юрія Лебідя, кожний 10-й солдат на лінії зіткнення – це військовослужбовець Нацгвардії, який з першого дня бере участь у відсічі збройної агресії. Він наголосив, що аеропорт «Гостомель» не дали захопити бійці 4-ої бригади «Рубіж», 3-я бригада «Спартан» не дала зайти росіянам у Харків, а на сьогодні вона виконує бойові завдання в Бахмуті.  

Також учасники зустрічі розглянули питання гуманітарного розмінування та реабілітації поранених поліцейських військовослужбовців системи МВС. За результатами зустрічі сторони визначили перші кроки для подальшої взаємодії та домовились про їх впровадження.  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux