Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У МВС працюють над вирішенням питань соціального забезпечення учасників АТО
Опубліковано 05 червня 2018 року о 10:22

Сьогодні, 4 червня, у Міністерстві внутрішніх справ відбувся круглий стіл «Актуальні питання соціального забезпечення учасників АТО», ініційований Громадською радою при МВС.

Участь у обговоренні взяли представники Міністерства та Громадської ради при відомстві, органів системи МВС України, Державної служби України у cправах ветеранів війни та учасників АТО, народні депутати України.

Як підкреслив голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко, питання соціального забезпечення учасників АТО стоять гостро і потребують якнайшвидшого врегулювання.

«Сьогодні ці питання активно обговорюються на різних майданчиках. Проте, як бачимо, й досі лишаються невирішеними. Тому наше завдання – не просто обговорення, а пошук рішень», – підкреслив Володимир Мартиненко.

За словами керівника управління у справах учасників АТО ДПООНД МВС Олексія Ботнаренка, Міністерство внутрішніх справ приділяє значну увагу соціальному забезпеченню учасників Антитерористичної операції.

«Робота провадиться за кількома напрямами – це медична допомога й протезування, психологічна реабілітація, вирішення питань забезпечення житлом, надання земельних ділянок, юридична допомога, а також вшанування пам’яті загиблих у АТО. Проаналізоване чинне законодавство, що стосується учасників АТО, й розроблений пакет змін до нього», – зазначив Олексій Ботнаренко. Він також підкреслив, що МВС прагне налагодити взаємодію за цим напрямом як з державними органами, так і з громадськими організаціями, які надають допомогу учасникам АТО.

Про роботу Державної служби України у cправах ветеранів війни та учасників АТО розповів представник Руслан Кучук. Про те, як ведеться робота щодо соціального забезпечення учасників АТО у Національній поліції, Національній гвардії, Держприкордонслужбі, Держслужбі з надзвичайних ситуацій, розповіли представники відомств. Вони також озвучили цілу низку проблем, з якими доводиться стикатися.

За результатами обговорення учасники круглого столу прийняли рішення про створення при Громадській раді при МВС України робочої групи з питань соціального забезпечення учасників АТО, до участі в якій залучатимуться як члени дорадчого органу МВС, так і представники держорганів та громадських організацій.

У сприянні депутатського корпусу у провадженні цієї роботи запевнив присутній на зустрічі народний депутат Андрій Тетерук.

«Наше завдання – узагальнити інформацію, напрацювати низку пропозицій, щоб вибудувати дієвий механізм, інтегрування якого дозволить захисникам країни бути захищеними, відчувати повагу і підтримку суспільства та держави», – підсумував Володимир Мартиненко.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux