Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У школах для безпеки чергуватимуть поліцейські
Опубліковано 13 грудня 2023 року о 16:25

У навчальних закладах також встановлять металошукачі та рамки. Зараз більш як триста шкіл Черкащини обладнані тривожними кнопками й відеоспостереженням та перебувають під захистом поліції охорони. 

У школах України починають впроваджувати комплекс заходів для формування безпечного освітнього середовища. Його основою має стати працівник поліції, який нестиме службу в навчальних закладах і відповідатиме за безпеку дітей. 

“Нинішні умови та воєнний стан вимагають гарантування максимальної безпеки під час навчального процесу. Найближчим часом МВС України, Міністерство освіти та інші міністерства будуть задіяні у великому концептуальному проєкті, спрямованому саме на гарантування безпеки дітей. Його мета — щоб у кожній школі був поліцейський”, — повідомив заступник начальника ГУНП в Черкаській області Сергій Коваленко. 

Він додав, що основним завданням такого поліцейського буде гарантування безпеки та порядку в навчальному закладі, при отриманні інформації про вчинення правопорушення від учнів, педагогів чи від батьків — одразу відреагувати на ситуацію. За необхідності викликати слідчо-оперативну групу, повідомити про надзвичайну подію ДСНС, спрямувати дітей до укриття та ще ряд завдань. Найближчим часом Міністерство внутрішніх справ України оголосить набір таких поліцейських.

Наразі поліція Черкащини продовжує приділяти увагу питанню подальшого впровадження проєкту «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі» на територіях громад області. Його вже реалізували у Білозірській сільській територіальній громаді, на території Бобрицької, Мліївської, Ладижинської та Шевченківської сільської ради. 

“Аналізуючи роботу встановлено, що до правоохоронних органів, від початку впровадження даного проєкту, не надходило жодного повідомлення про вчинення булінгу в тих закладах освіти, де працюють спеціалісти із безпеки, що свідчить про позитивний результат проєкту. Окрім того, спеціалістами спільно з поліцейськими, представниками ДСНС та медиками, проведено понад 300 профілактичних заходів на різну тематику для дітей”, — зауважив Сергій Коваленко. 

За словами заступника начальника ГУНП в Черкаській області на цьому правоохоронці не зупиняються. Учора в обласній військовій адміністрації було проведено робочу нараду щодо продовження роботи зі встановлення у навчальних закладах технічних засобів охорони та вирішення питання щодо забезпечення закладів освіти фізичною охороною Управління поліції охорони, позаяк у всіх закладах освіти охоронну функцію здійснюють вільнонаймані особи. Сергій Коваленко уточнив, що безпека в закладах освіти це не тільки фізична охорона, а й обладнання відповідними технічними засобами охорони, такими як: відеоспостереження, «тривожні кнопки», охоронна сигналізація, аркові металодетектори тощо. 

Станом на початок грудня 2023 року, з 456 закладів загальної середньої освіти, у 323 встановлено «тривожні кнопки» поліції охорони, в 117 відео спостереження та в 48 закладах вже мається охоронна сигналізація.

Відділ комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux