Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У ворога одна мета — захопити Україну, але органи системи МВС разом з іншими Силами безпеки й оборони стали міцним щитом, — Ігор Клименко
Опубліковано 31 березня 2023 року о 20:30

Про це сьогодні, 31 березня, заявив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко телемарафону «Єдині новини». Прямий ефір був присвячений річниці звільнення Київщини від окупантів.  Очільник МВС поділився персональними спогадами про події у перші дні війни.

Ігор Клименко наголосив, що органи системи Міністерства внутрішніх справ разом із Силами безпеки і оборони брали активнішу участь у відсічі та стриманні збройної агресії, а пізніше — повної деокупації Київської області від російських загарбників.

«Понад чотири тисячі гвардійців, тисяча прикордонників та 300 поліцейських боронили Київщину. Ще майже тисяча представників Нацполіції залучалися до стабілізаційних заходів», — сказав Ігор Клименко.

Окрім того, Міністр наголосив, що прикордонники першими зафіксували перетин українського кордону армією рф та вступили в бій.

Згадуючи про події на аеродромі державного підприємства «Антонов», очільник МВС розповів про оперативні дії Національної гвардії: «Нацгвардійці не дали висадитись російському десанту та створити плацдарм для подальшого руху на столицю нашої держави». Також завдяки їм, окупантам не вдалося перекинути понтонну переправу через р. Ірпінь і рухатись далі на столицю. У Бородянському районі Нацгвардійці виявили штаб ворога з поіменним списком військових, що дало змогу в рамках кримінальних проваджень встановити кожного причетного.

Щодо поліцейських, Міністр зазначив, що вони стали щитом передмістя столиці та Києва, зупиняли пересування диверсійно-розвідувальних груп, під ворожими кулями документували воєнні злочини.

Також Ігор Клименко відзначив роботу всіх органів системи МВС та волонтерів, які допомагали евакуювати людей із перших днів вторгнення російської армії.

Окремо очільник МВС пригадав людей, які допомагали військовим та повідомляли про розташування ворога на Київщині: «Люди передавали інформацію телефонним зв’язком щодо пересування ворога. Тому окупанти дуже боялися нашого населення, наших громадян, які також у перші дні не злякалися і били окупанта», — розповів Міністр.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux