Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Українські правоохоронці переймають досвід іноземних колег щодо дій у постконфліктних умовах та реінтеграції
Опубліковано 22 березня 2018 року о 17:45

Сьогодні, 22 березня, у Національній академії внутрішніх справ розпочався міжнародний семінар з питань миротворчих операцій, роботи поліції у постконфліктних умовах та реінтеграції. Під час форуму іноземні фахівці, які мають значний політичний та військовий досвід, ознайомили українських колег з власним баченням зазначеної проблематики.

Тема встановлення та підтримання миру і безпеки в умовах конфлікту, як і роззброєння, демобілізація та реінтеграція є пріоритетними напрямами для України в цілому і правоохоронних структур зокрема. Тому на семінарі в НАВС зібралися працівники Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Мінборони, СБУ та інших причетних відомств.

Як підкреслив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко, досвід зарубіжних колег дозволить Україні з найменшими втратами вийти з непростої ситуації, у якій вона зараз перебуває, і сприятиме відновленню цілісності нашої держави.

«Для нас вкрай важлива ваша підтримка. Ми сподіваємося, що світова спільнота силами миротворчих операцій допоможе Україні повернути окуповані території і відновити справедливість у світі. І сьогоднішнє спілкування дозволить наблизити дату досягнення цієї важливої мети», – зазначив Іван Варченко.

Своєю чергою проректор НАВС Сергій Чернявський висловив вдячність Центру гуманітарного діалогу за організаційну допомогу у проведенні семінару та іноземним експертам, які мають значний політичний та військовий досвід і представляють країни, досвід яких цікавий і може бути корисним для України.

«Україна наразі зіткнулася з виявами збройної агресії, тими загрозами і викликами, які на жаль, мають і європейські країни. Це – тероризм, сепаратизм, екстремізм, радикалізм. Все це впливає на вчинення корисливих та насильницьких злочинів. І наші напрацювання будуть корисними також в практичній площині як для напрацювання законодавчої бази, якою займаються присутні тут представники відомств, так і для нашого вишу, який готує поліцейських», – сказав Сергій Чернявський.

Учасники заходу обговорили діяльність поліції в умовах конфлікту на сході України, а також дії на постконфліктному етапі.

Міжнародним баченням вирішення зазначеної проблематики ділилися іноземні експерти – Руперт Сміт, Вільям Джеффрі, Джон Андерсон, Пол Дзятковец, Сара Лейн та Моріц Юнгінгер.

Також відбулося жвава конструктивна дискусія з приводу постконфліктного врегулювання. Зокрема за ініціативи голови Громадської ради при МВС України Володимира Мартиненка розглянуті критерії встановлення термінів перебування миротворчого контингенту за певними показниками.

За матеріалами відділення комунікації НАВС


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux