Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вибухотехніки Нацполіції пройшли інструкторський курс представників ФБР
Опубліковано 24 листопада 2021 року о 13:43

12 поліцейських отримали сертифікати, що підтверджують їхнє право навчати колег у регіонах. Тижневий навчальний курс відбувся в управлінні вибухотехнічної служби Нацполіції за підтримки відділу із правоохоронних питань Посольства США в Україні. Власним досвідом з українськими колегами ділилися фахівці та експерти Федерального бюро розслідувань США. 

За словами начальника управління вибухотехнічної служби Національної поліції Володимира Хоменка, це перший етап таких важливих навчань для вибухотехніків. Під час курсу  працівники вибухотехнічних підрозділів поглиблено вивчали  тактику дій поліцейських у разі виявлення саморобних вибухових пристроїв. 

«Упродовж цих курсів американські колеги поділилися інформацією та  досвідом  вивчення новітніх методів дослідження та знешкодження вибухових пристроїв.  Зокрема відрізняти, які  електронні компоненти застосовуються у вибухових пристроях,  типові схеми  цих компонентів та їхні особливості», - зазначив Володимир Хоменко. 

Тож під час навчання поліцейські-вибухотехніки відпрацьовували не лише теоретичні, а й практичні навички.


«По-перше, ці знання дозволять поліцейському безпечно знешкоджувати вибухові пристрої. По-друге, у  вибуховому пристрої залишаться сліди, які  дозволять у подальшому розслідувати злочин і використовувати компоненти,  знайдені на місці події, як речові докази – ДНК-сліди, відбитки пальців. Тож можна здобути потужний речовий доказ, якщо мінімально цей механізм знешкодити», - підкреслив Володимир Хоменко.  

Аташе з правоохоронних питань Посольства США в Україні  Кімберлі Циганік зазначила, що вони  активно долучилися до реформи правоохоронних органів в Україні. Вона подякувала колегам  із ФБР, які провели тренінг: усі вони приїхали з різних регіональних відділень США та представляють вибухотехнічну службу при ФБР. За їхніми відгуками українські поліцейські професійно виконують свої службові обов’язки  та мають високий  рівень підготовки.

«Ми вже тривалий час співпрацюємо з вашим підрозділом, аби забезпечити належну підготовку українських вибухотехніків. Розуміємо всі загрози, з якими вони стикаються, особливо, коли мова йде про саморобні вибухові пристрої. Представники ФБР зауважують, що українські поліцейські професійно виконують свої службові обов’язки  та мають високий  рівень підготовки», - зауважила Кімберлі Циганік.


 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux