Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Віддані друзі та надійні помічники: кінологи Черкащини вдосконалюють свої навички разом зі своїми чотирилапими вихованцями
Опубліковано 23 лютого 2023 року о 18:18

Постійне удосконалення своєї майстерності не є необхідністю лише для правоохоронців, але й для наших службових собак. Щоб зберігати форму, кінологи Уманщини проводять тренування, на яких вдосконалюють свої професійні навички разом із своїми вірними чотирилапими партнерами.

Уманський районний відділ поліції має на своїй службі вісім вухатих підлеглих різних порід, таких як бельгійські вівчарки (малінуа), лабрадори та німецькі вівчарки. Кожна порода має свої унікальні характеристики та особливості, необхідні для виконання певної роботи.

Кінологи навчають своїх вихованців в чотирьох основних напрямках. Один з них - це службово-розшукові собаки, які працюють на запаховому сліді злочинців. Також є спеціально навчені собаки для пошуку вибухових речовин та зброї, для розшуку наркотиків та один пес, що навчений реагувати на трупний запах.

Кожен день "поліцейські" чотирилапі вдосконалюють свої навички в залежності від напрямку роботи, практикуючи загальні та спеціальні курси дресирування. Під час тренувань вони проходять тестування на здатність виявляти запахові сліди. Одним з основних етапів навчання службової собаки є пошук знахідок. Кінолог закладає схованку, а потім дає команду собаці на її пошук. Коли собака знаходить схованку, вона сідає біля неї, а кінолог підкріплює правильний вибір грою м'ячиком.

Крім того, кінологи в парі зі службовими собаками відпрацьовують ухиляння від атак супротивника та одночасно роблять перехвати ударів в тих фазах, коли удар ще не набрав або вже втратив свою силу. Це дуже важливо для того, щоб затримати правопорушника без нанесення шкоди його здоров'ю.

”Кінологічні собаки відчувають настрій та стан людини. Тому важливо завжди бути щирим з ними. Якщо кінолог стурбований, собака також може стати нервовою й відволікатися під час тренування. Тож важливо підтримувати спокій та рівновагу під час роботи з собакою”, — розповідає заступник начальника кінологічного центру ГУНП в Черкаській області Євгеній Коваленко.

Кінологічна служба — це важлива складова поліцейської роботи, а тренування службових собак — це складний процес, який потребує від кінолога великої майстерності та терпіння. Такі щоденні тренування допомагають всім відшліфовувати навички до автоматизму.


Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux