Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Військова агресія росії спрямована не лише проти України, її наслідки відчувають на собі країни Європи та світу, — Ігор Клименко
Опубліковано 29 березня 2023 року о 15:01

На цьому сьогодні, 29 березня, наголосив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час зустрічі представниками іноземної делегації, яку очолив Координатор ЄС із питань протидії тероризму Ілкка Салмі. Під час заходу сторони обговорили вплив повномасштабної війни на внутрішню безпеку України.

 

Також у заході брали участь Генеральний прокурор Андрій Костін, Перший заступник Голови СБУ Сергій Андрущенко, Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, В. о. Голови Нацполіції Іван Вигівський, Голова Державної міграційної служби Наталія Науменко, заступник Міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв та заступник Голови ДСНС Роман Примуш.

На початку заходу Ілкка Салмі запевнив українську делегацію в солідарності ЄС із народом та Урядом України в питанні боротьби за свободу та Незалежність.

«Дякую за можливість обговорити загрози, з якими стикається Україна внаслідок російської агресії, і також обговорити загрози для Європейського союзу, які виникають у цьому контексті», — сказав Координатор ЄС із питань протидії тероризму.

Зі свого боку Ігор Клименко наголосив, що агресивна війна росії накладає свій відбиток на безпекову ситуацію та нагадав, що органи Міністерства внутрішніх справ беруть активну участь у відсічі збройної агресії та складають четверть сил і засобів оборони.

«В умовах війни наші прикордонники, нацгвардійці, рятувальники та поліцейські беруть безпосередню участь у бойових діях, відновлюють життєдіяльність та правопорядок на деокупованих територіях», — сказав Міністр.

Він наголосив, що всі служби продовжують виконувати свої безпосередні обов’язки, у тому числі розслідувати кримінальні правопорушення, здійснювати охорону громадського правопорядку, проводити рятувальні операції та евакуювати населення.

«Військова агресія росії спрямована не лише проти України, її наслідки відчувають на собі країни Європи та світу. Це стосується міграційної кризи, енергетичного та продовольчого шантажу, кібератак, пропаганди та дезінформації. І це далеко не повний перелік інструментів, які використовує росія сьогодні», — зазначив очільник МВС.

Ігор Клименко підкреслив, що вирішальне значення у відсічі агресії російської федерації та забезпечення безпеки Європи є консолідація спільних зусиль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux