Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Вже 16 місяців про брата нічого не чути. Знаю, що він у полоні", – «Конфуцій», командир взводу полку «Сафарі» бригади Нацполіції "Лють"
Опубліковано 22 грудня 2023 року о 11:24

Назар працював в Національній поліції України слідчим відділу розслідування дорожньо-транспортних пригод на Львівщині. Війна застала бійця у момент оформлення ДТП. Рішення служити в «Люті» прийняв після того, як побував у Харківській області в зведеному загоні Нацполіції. 

«Надивившись на ті всі жахіття, на той цвинтар мирних людей, поховання, ексгумації, прийняли рішення йти в «Лють». Було шкода втрачати той досвід, що ми отримали під час роботи в поліції, але тут можна воювати і при цьому залишитися поліцейським», - говорить «Конфуцій».

Проте, головним мотивом служити став полон рідного брата. На початку повномасштабного вторгнення він пішов добровольцем у ТРО і вже в квітні його групу відправили воювати.

«Після Бахмута їх відправили у Золоте Луганської області. Він був в числі тих, хто прикривав відступ. Там вони потрапили в котел. Всі відступили, вони там залишились. Вже 16 місяців про нього нічого не чути. Знаю тільки, що в полон потрапив живим. Шукаємо».

«вже 16 місяців про брата нічого не чути. знаю, що він у полоні

Назар зізнається, що найбільший страх тут – це підвести своїх побратимів. 28 жовтня під час виходу з успішно виконаного бойового завдання один з побратимів Назара був поранений.

«Ми троє поверталися з виходу, йшли один за одним по виритим важкою технікою слідам на землі. Вже залишалося кілька кілометрів до більш-менш сірої зони і він наступив на «лєпєсток», хоча йшов слід в слід за нами та все ж наступив».

«вже 16 місяців про брата нічого не чути. знаю, що він у полоні

Хлопці скинули з себе броню, щоб максимально швидко перенести пораненого товариша. Через деякий час до них вирушила допомога і всі вони доставили бійця у безпечне місце.

«Конфуцій» каже - не дивлячись на всі життєві ситуації, до мислителя йому далеко. Позивний обрав ще за часів навчання в університеті внутрішніх справ.

«Під час чергового шикування, командир промовив одну цитату і спитав у нас, хто її автор. Я викрикнув: «Конфуцій!» Після цього весь взвод, окрім мене, прямо на плацу віджимався, як урок, що не можна викрикувати зі строю. З того часу мене всі кликали Конфуцієм, тому з приходом в «Лють» я вирішив ним і залишитись».

Після перемоги «Конфуцій» залишиться служити в поліції. Зараз його найбільше бажання - обійняти брата.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux