Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий зустрівся із Головою Служби інструментів зовнішньої політики Єврокомісії Петером Вагнером
Опубліковано 09 травня 2023 року о 17:45

У День Європи, який Україна цьогоріч вперше відзначає 9 травня, з офіційним візитом до МВС завітала делагація ЄС, на чолі із Головою Служби інструментів зовнішньої політики Єврокомісії Петером Вагнером. На зустрічі сторони обговорили питання розмінування наших територій та тему воєнних злочинів скоєних російською федерацією в Україні.


У жовтні 2022 року Петер Вагнер вже був в Україні. Тоді Голова Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської Комісії ознайомився із роботою піротехнічних розрахунків ДСНС України на Київщині.

Нині заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий розповів, що продовжується активна робота з розмінування деокупованих територій, а це наразі - 36 тисяч км².

“На сьогодні заміновано російськими військами 174 тисяч км² української землі. Очищають територію 1000 піротехніків, до кінця цього року ми плануємо збільшити їх кількість до 1300”, - зауважив Богдан Драп’ятий.

Також заступник міністра повідомив європейських гостей, що у підрозділах ДСНС є 9 унікальних машин для механічного розмінування, однак для масштабу замінованих територій їх замало:

“Завдяки Європейському Союзу та нашим партнерам ми плануємо збільшити до 35 машин, які допоможуть швидше і ефективніше розміновувати наші землі”, - підкреслив заступник міністра внутрішніх справ України.

Голова Служби інструментів зовнішньої політики Єврокомісії Петер Вагнер висловив свою подяку за продовження автивної боротьби піротехніків ДСНС та Національної поліції з очищення від російських боєприпасів української землі. Він повідомив, що ЄС працює над постачанням нашій державі нових машин для розмінування.

В свою чергу заступник міністра повідомив про фіксування Національною поліцією воєнних злочинів, які війська росії скоїли і продовжують щоденно робити на території України. Богдан Драп’ятий зауважив, що поліцейські найперші потрапляють на деокуповані території, фіксуючи злочини.

Петер Вагнер висловив свою підтримку і гордість за українських рятувальників, поліцейських та усіх, хто невпинно продовжує боротьбу за свободу. Він наголосив, що Європейський Союз стоятиме разом з Україною до її перемоги над російськими окупантами та сприятиме наданню усій необхідній допомозі.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux