Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря обговорив з представниками Чеської Республіки співробітництво у сфері оборони
Опубліковано 17 травня 2023 року о 15:20

Сьогодні, 17 травня, у Міністерстві внутрішніх справ відбулася зустріч заступника Глави МВС України Василя Тетері з представниками Чеської Республіки.

До складу чеської делегації увійшли: Надзвичайний і повноважний посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула, дипломат оборонного співробітництва Посольства Чеської Республіки в Україні Мартін Лукаш, директор Агентства міжурядової оборонної співпраці Чехії (AMOS) Алеш Вятечек, радник начальника Генштабу армії Чехії Мартін Булка та інші.

На початку зустрічі заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря висловив вдячність чеським партнерам за вже надану допомогу та розповів про потреби Україні на фоні атак зі сторони російської федерації:

«Перш за все хочу щиро подякувати за підтримку та допомогу Україні з боку Уряду Чехії та інших колег за той вагомий внесок і військову допомогу бойовим підрозділам системи МВС, яка надана нам в період агресії з боку росії. Ми відчуваємо вашу підтримку та оперативність у наданні цієї допомоги. Зазвичай ми отримуємо її навіть швидше, ніж вказано у договорах».

Так, заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря розповів, що ДСНС та Нацполіція України отримали від Чеської Республіки чимало гуманітарної допомоги, серед якої засоби індивідуального захисту (каски, бронежилети, протигази), медичні засоби, понад 300 кулеметів та інше.

Окрім цього, підрозділами МВС здійснюються оборонні закупівлі певних видів озброєння і військової техніки, які виробляються в Чехії.

«Така допомога та закупівлі дозволяють суттєво зміцнити Національну гвардію України, Державну прикордонну службу та Національну поліцію. Проте для повноцінної відсічі російському агресору та звільненні окупованих територій України, МВС потребує ще більше військово-технічної підтримки від наших союзників, серед яких і Чеська Республіка», – наголосив Василь Тетеря.

Своєю чергою, Надзвичайний і повноважний посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула зазначив, що вони розуміють усі виклики, які наразі стоять перед Україною. Він запевнив, що наразі їх пріоритетом є якомога швидше задовольнити потреби українських бійців, серед яких важке озброєння:

«Нам відомо, що наступний місяць може стати поворотним моментом у війні. Тож ми сподіваємося, що швидкість наших поставок допоможе Україні здобути перемогу над ворогом. Наразі Чеська Республіка найбільш активно постачає в Україну оснащення в необхідних обсягах».

Окрім того, Радек Матула розповів, що Чехія активно допомагає Україні не лише в озброєнні, але й у питанні біженців, які вимушено виїхали з України через вторгнення росії

Також на зустрічі був присутній директор Агентства міжурядової оборонної співпраці Чехії (AMOS) Алеш Вятечек. Він поінформував представників МВС про найближчі поставки зброї та запевнив, що в майбутньому їх буде ще більше. За його словами, пряме співробітництво з Міністерством внутрішніх справ допоможе виділити нагальні оборонні потреби.

На зустрічі з українською та чеською делегаціями були присутні і представники оборонних компаній, які запропонували співпрацю з Україною. Деякі з них висловили бажання допомогти у післявоєнній відбудові країни.

Наприкінці партнери домовилися й надалі співпрацювати у питанні оборони України на фоні російського вторгнення.

«Це наш обов‘язок захистити країну. Весь світ має відчувати себе у безпеці», – резюмував заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux