Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Черкащини викрили чоловіка, який вдома зберігав матеріали з ознаками дитячої порнографії
Опубліковано 03 серпня 2021 року о 20:48

Черкащанин за допомогою власної комп’ютерної техніки завантажував через мережу Інтернет фото та відео з елементами дитячої порнографії. Зараз слідчими Черкаського районного управління поліції розслідується кримінальне провадження. 

Сьогодні правоохоронці оперативного підрозділу відділу міграційної поліції, слідчі Черкаського районного управління та поліцейські батальйону поліції особливого призначення  ГУНП в Черкаській області, викрили 51-річного жителя Черкас, який завантажував  дитячу порнографію.

У ході оперативних заходів, на підставі ухвали суду, правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання зловмисника. 

Під час слідчих дій поліцейські виявили та вилучили значну кількість відео й фото матеріалів, що згідно з міжнародними нормами може бути віднесена до дитячої порнографії, системний блок персонального комп'ютера, мобільний телефон та флеш-носії, які направили на проведення відповідних експертиз.

За результатами експертиз, у разі підтвердження факту умисного одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційнихційних систем чи технологій до порнографічного фото та відео, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури, фігуранту буде вручено повідомлення про підозру у рамках кримінального провадження за статтею “Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження”, що передбачено передбаченого ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років. 

Наразі відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідство триває. 

Нагадаємо: у лютому цього року Верховна Рада посилила відповідальність за виробництво та поширення дитячої порнографії. Прийнято законопроєкт № 3055 – про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції).

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux