Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Міст єдності – Україна єдина» за участі МВС, ХНУВС та ДДУВС
Опубліковано 17 лютого 2022 року о 11:12

«Міст єдності – Україна єдина», приурочений до Дня єднання, відбувся у форматі онлайн за участі заступниці міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко, представників Харківського національного університету внутрішніх справ та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Обговорили актуальні питання єдності держави представники всіх структурних підрозділів ХНУВС, у тому числі Сумської філії, Кременчуцького льотного коледжу та Ліцею «Правоохоронець».

Провів захід ректор університету член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко.

Привітала учасників онлайн-форуму заступниця міністра Катерина Павліченко.

«По всій Україні відбуваються заходи, присвячені Дню єднання. І сьогоднішній захід, що проводиться за участі Харківського національного університету внутрішніх справ та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, також присвячений цьому державному святу. Сьогодні підрозділи Міністерства внутрішніх справ мають продемонструвати, що усі спроби, спрямовані на дестабілізацію, поширення паніки, створення атмосфери страху, є невдалими і ми разом маємо їм протистояти. Ми єдині, ми готові працювати на користь нашої держави, захищати її територію, незалежність, суверенітет і наших громадян. Майбутнє України сьогодні в наших руках. Від кожного з нас залежить доля держави – і від тих, хто бере участь в Операції об’єднаних сил, і хто забезпечує порядок і безпеку в наших населених пунктах, і від тих, хто сьогодні лише здобуває освіту і прагне нести службу на користь державі та її громадянам. Об’єднавшись, ми можемо протистояти ворогу», - сказала Катерина Павліченко.

Заступниця міністра подякувала присутнім за згуртованість, злагодженість, за те, що проведення такого заходу стало можливим. Катерина Павліченко зазначила, що «ми єдині, ми нічого не боїмося, готові захищати нашу країну, наших громадян і будувати світле майбутнє».

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, доцент, заслужений юрист України, полковник поліції Андрій Фоменко наголосив, що сьогоднішнім заходом ми «демонструємо нашу стійкість і готовність протистояти, насамперед, інформаційно-пропагандистському та морально-психологічному тиску, який здійснюється на суспільну свідомість». Він зупинився на аспектах, що зміцнюють правову єдність держави й українського народу. Це, перш за все, Конституція України, Акт проголошення незалежності, українська мова і наша рідна земля – основне національне багатство, що перебуває під охороною держави і «її захист від зовнішніх посягань стає особливо актуальним в умовах сьогодення», – зазначив Андрій Фоменко.

Академік Національної академії правових наук України доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка підкреслив:

«У своєму зверненні Президент України Володимир Зеленський сказав, що «ми – великий народ великої країни». І це, дійсно, так. Ми маємо велику історію, великі можливості. Нас близько 80 млн по всьому світу, але український народ – це державотворча нація. Ми маємо свою державу – незалежну, суверенну і з великим майбутнім. І Акт Незалежності України, і Декларація про суверенітет, і Конституція України, дійсно, є правовими актами, що об’єднують нас. Харківський національний університет внутрішніх справ може з повним правом пишатися  тим, що до цих історично значимих актів має безпосереднє відношення».

У заході також взяли участь: старший викладач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки ХНУВС, кандидат юридичних наук, учасник бойових дій, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату з 2016 по 2022 роки, полковник запасу Юрій Калгушкін; завідувач кафедри теорії та історії держави і права факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності ДДУВС, доктор юридичних наук, професор Валентина Боняк; директор Сумської філії ХНУВС доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Сергій Лукаш; директор Кременчуцького льотного коледжу Руслан Яковлєв; доцент циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін та фізичної підготовки Кременчуцького льотного коледжу, кандидат політичних наук, доцент Олексій Матета, а також представники курсантсько-студентського самоврядування – голова курсантсько-студентського парламенту ХНУВС Олександр Бабич, голова студентсько-курсантської ради Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Анастасія Чечель, голова студентської ради навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти ДДУВС Микита Федорчак та ін.

Підбиваючи підсумки онлайн-мосту, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко зазначив, що під час телемосту відбулося сто підключень, в обговоренні взяли участь понад п’ять тисяч учасників. Генерал також підкреслив, що сьогоднішній захід продемонстрував єдність і спільне бачення майбутнього.

«Я переконаний, що наш стрій став міцнішим, ми відчули плече одне одного. Можу запевнити, що всі наші заклади вищої освіти МВС єдині в своєму прагненні жити й працювати в Україні, у вільній, демократичній, незалежній державі».

rwqSGMkGPNTe5K47mWAZHMN9TKnMSPRGH22ci2H5.jpg

aWdzntWZdhHIJxQQbpfhI4PjWnU9PViEffjk5EbQ.jpg

tijFejgYeGvVHRVBbsHcd1pgyIDpsZlHkxFn3VMZ.jpg

VVbve7gmumm8DrzrP4SFFxQdD6F986WqTuDq5ia7.jpg

28G5UETvWj7OB8yf9OsCC5rNTGGzTlxj6WlGGT6q.jpg

ICr9jyPUJUfJqWXlcH7mrajCJh9igaFuGOLYMJbn.jpg

e5aCgMIihTBuYysjncAWveGRKpbATIA7mbPHlRSE.jpg

ZOJEImz1X5ofc1rJabmQbQjwj4bf7NpAhumYdBgI.jpg

krGNdl6yxfN3HtUNzBFz08KixMvTqsqM0u8Ey0Et.jpg

xVX0vheHsF7uxmzJtNqB5cqUQIlVsBFy6M1r9YoM.jpg

8rGNd5zoIHPP1CGxjGvOZpJ9avYUjsRDtSzFkygd.jpg

9WAjr2caJ3ahB0e6cYsrbDP93EL3SXahECbwxtMZ.jpg

HBcgpJByKSVU7fTACJ2DQJglR5u3AckIL3uEuB3p.jpg

6jN0N86Qby5GL6uLs5hGMfwS4HtyTDc9R6ku1vmp.jpg

facebook sharing button


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux