Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Виступ Дениса Монастирського під час телемарафону UAразом у День єднання
Опубліковано 17 лютого 2022 року о 13:26

16 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звернувся до українців під час загальнонаціонального телемарафону UAразом з нагоди Дня єднання, започаткованого президентом України Володимиром Зеленським. 

Міністр зазначив, що український і глобальний інформаційний простір переповнений повідомленнями стосовно можливої агресії з боку Російської Федерації на тлі концентрації біля українських кордонів близько 140 тисяч її військовослужбовців. Денис Монастирський наголосив, що МВС разом зі Збройними Силами сьогодні є гарантом безпеки і надією України. 
 
«Чи готуємося ми до будь-яких сценаріїв? Так, ми готуємося. Чи можна нас залякати? Ні, це не можливо», – сказав міністр внутрішніх справ.

Звертаючись до працівників структури МВС і військовослужбовців ЗСУ, Денис Монастирський наголосив на важливості їхньої єдності та їхньої служби й роботи у цей час.

«Шановні поліцейські, гвардійці, прикордонники, рятувальники, вас – 300 тисяч, ваших сімей – понад мільйон. Так само мільйон військовослужбовців Збройних Сил України та їхніх сімей. Саме ви сьогодні є гарантом безпеки і надією України. Саме вам повірять сьогодні люди. Сьогодні Нацполіція, Збройні Сили і Нацгвардія – єдині. Пишаюся вами і стою поряд з вами у вашій службі. І кожен з українців, який сьогодні одягає жовто-блакитну стрічку, також стоїть поряд із вами. Переконаний, що кожен співробітник МВС робить на своєму місці все можливе, щоб усі громадяни сьогодні були в спокої», – зазначив очільник МВС.

Міністр також закликав українців відкинути хвилювання і страх, що навмисно нагнітаються фейками та неправдивими повідомленнями.  

“Ми виявляємо тисячі фейків та неправдивих повідомлень, мета яких - нагнітати страх та паніку серед цивільного українського населення. Саме тому сотні поліцейських звернулись до громадян із закликом «ніхто не панікує і не боїться!»”, - сказав Денис Монастирський.

Крім цього, він наголосив, що правоохоронці системи МВС відпрацювали всі можливі сценарії захоплення адмінбудівель. При будь-яких спробах їх захоплення чи сепаратистських проявах в Україні, силовики реагуватимуть миттєво. 

«Ми відпрацювали всі можливі сценарії захоплення адмінбудівель, відділів поліції. Необхідні рішення будуть прийматися надзвичайно швидко. Ми не допустимо жодних сепаратистських проявів всередині країни на кшталт того, як в 2014 році це було в Харкові, Луганську, Донецьку. За будь-яких сценаріїв, якщо хтось подумає захопити адмінбудівлю – реакція правоохоронних органів буде миттєвою та жорсткою. Хто б це не був, новий «гіркін», чи нова «штепа», – поінформував міністр.

Також Денис Монастирський зазначив, що особисті дані та кошти громадян, держави й українського бізнесу на банківських рахунках захищені та збережені. Підрозділи кіберполіції перебувають у максимальній готовності для відбиття кібератак.

«Вчора відбулася одна з найбільш масштабних кібератак. Спробували «завалити» сайти державних органів, вкотре атакувати застосунок «Дія» і найбільші банки України. Дякую всім, хто був долучений до об’єднаного кіберзахисту України, до якого входять також і представники кіберполіції. Цієї спроби не вдалося здійснити! Була атака в тому числі й на сайт Міноборони, Міністерства внутрішніх справ, проте сьогодні застосунок «Дія», державні банки та відповідні сайти працюють безперешкодно», - зазначив він.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux