Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС тримає під контролем будь-які випадки незаконного використання зброї, – Ігор Клименко в інтерв’ю «РБК-Україна»
Опубліковано 25 травня 2023 року о 15:40

23 червня 2023 року в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю «РБК-Україна» детально розповів, чому це важливо, та яких ризиків вдасться уникнути у разі роботи такого реєстру.

Ігор Клименко наголосив, що та зброя, яка потрапила до наших громадян під час широкомасштабного вторгнення рф, вона не є їхньою власністю. Однак у відомстві пропонують цю зброю зареєструвати і зберігати до закінчення воєнного стану. В тому числі для того, щоб зустріти ворога, якщо він піде на прикордонні території.

«Після закінчення війни ця зброя має бути здана державі. Тому ми тут говоримо про різну зброю. 1,2 мільйона одиниць, які знаходяться у наших громадян, офіційно зареєстровані, вони продовжують знаходитись у наших громадян. Звичайно, будуть чітко виписані принципи, як та зброя, яка зараз на руках, і та зброя, яка потрапила до наших громадян під час війни, буде здана до дозвільної системи, або до військових формувань, або як ми будемо її реєструвати з нашими громадянами», – заявив Міністр внутрішніх справ України.

За словами Глави відомства, у будь-якому випадку, має бути контроль за обігом зброї. МВС має знати, скільки зброї на руках, в якому вона стані і де вона може бути використана – чи то мисливська зброя, чи то інший вид зброї.

«Ці правила чіткі, вони мають бути прописані в тих наших законодавчих ініціативах, які ми розробляємо спільно з Офісом Президента, народними депутатами і Кабінетом Міністрів. Це бачення не тільки Міністра внутрішніх справ, це бачення суспільства. Тому ми в достатньо широкому діапазоні здійснюємо дискусію і обговорюємо спірні питання, які виникають», – наголосив Міністр внутрішніх справ.

Також Ігор Клименко розповів, що Україна обмінюється інформацією з країнами Європейського союзу, з Міністерствами внутрішніх справ і, зокрема, з Європолом щодо нелегальної зброї. Також вони контролюють можливе розповсюдження цієї зброї на території Європейського союзу.

«Це база, яка запрацює 23 червня цього року і в цей реєстр буде вноситись вся зброя, яка є на території нашої держави. Тобто кожен громадянин може чітко розуміти, яка зброя у нього є, коли він має її відстріляти, коли принести в дозвільну систему для перевірки і так далі. Наші громадяни зможуть дистанційно купувати зброю і не стояти в чергах», – резюмував Ігор Клименко.

Повне інтерв'ю Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка інформаційному агентству «РБК-Україна» читайте тут.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux