Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Пам'ять про героїв має залишатися, - Денис Монастирський
Опубліковано 12 вересня 2022 року о 16:08

На цьому наголосив міністр внутрішніх справ України під час презентації проекту «Герої МВС» та підписання Меморандуму про співпрацю з Українським інститутом національної пам’яті.

Денис Монастирський нагадав, що кожен день війни, яка триває сьомий місяць, забирає життя наших героїв. При цьому події настільки швидко розвиваються, що з часом втрачається пам'ять про те, що відбувалося день, тиждень, місяць тому. Відтак команда МВС створила проєкт про героїв, які працювали увесь час для того, щоб повернути території або забезпечують порядок на звільнених територіях і тих, які межують із зоною бойових дій. 

«На сайті, у розділі «Герої МВС», можна ознайомитися з історіями наших поліцейських, рятувальників, прикордонників, нацгвардійців тощо. Також спільно з Українським інститутом національної пам’яті ми починаємо спільну роботу і передаємо матеріали, які накопичували протягом 200 днів війни і ще будемо накопичувати, адже це є надбання всього українського народу. Звісно в пам'ять про наших героїв ще будуть меморіали, музеї і багато згадувань, але для цього ми маємо фіксувати кожну мить їх життя, вчинків, думок, що власне є цінним. Пам'ять про цих героїв має залишатися», - підкреслив очільник МВС.

За словами в.о. голови Українського інституту національної пам’яті Максима Ярмистого, основна мета інституту – збереження та відновлення національної пам’яті українського народу. У період війни працівники займаються накопиченням та збереженням історій, роблять архів. 

«МВС зробило велику роботу, тому на платформі «Архів усних історій» ми відкриваємо окремий розділ, де будуть розміщуватися усі ці історії. Зараз там зберігається понад 1600  матеріалів і доступ до них тимчасово призупинений – це зроблено з метою безпеки осіб, які надають свідчення. Коли буде можливість, ми відразу відкриємо цю платформу. Втім це не тільки відкриття розділу і збереження історій МВС, а також збереження пам’яті для прийдешніх поколінь, істориків, які будуть оцінювати, аналізувати ці матеріали, щоби у майбутньому ніхто не зміг викривити історію», - додав Максим Ярмистий.  

У підтвердження слів учасники зустрічі підписали Меморандум про співпрацю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux