Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі Черкащини скерували до суду обвинувальний акт щодо двох жителів Черкас, які залишили малолітню дитину в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки
Опубліковано 23 лютого 2022 року о 17:20

Подружжя, з якими проживав 7-річний хлопчик, за обставин явної потреби дитини у медичній допомозі та знаходження в небезпечному для життя стані, упродовж декількох днів проявили байдужість та не вжили заходів для збереження життя малолітнього, внаслідок чого його госпіталізовано до черкаської лікарні, де згодом дитина померла. Подружжю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо: 24 серпня, до Черкаського районного управління поліції надійшла інформація від медиків про те, що до реанімаційного відділення Черкаської обласної дитячої лікарні доставлено хлопчика, 2014 року народження. Дитину госпіталізували з тілесними ушкодженнями. 

При огляді дитини експерти виявили забійну рану голови, ймовірно - від падіння. Крім того, виявлено подряпини на кінцівках рук і ніг та інші тілесні ушкодження.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що жінка спостерігаючи поганий стан здоров’я хлопчика, не звернулася за професійною допомогою до закладів охорони здоров’я  та самостійно надавала домедичну допомогу онукові. 

Таким чином подружжя залишило у небезпечному для життя стані та без допомоги травмованого хлопчика, який її потребував та з об’єктивних причин був позбавлений можливості вжити заходів до самозбереження.

На цей час обвинувачені перебувають під вартою. Водночас, прокурором підготовлено клопотання про продовження їм строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, які підлягають розгляду в підготовчому судовому засіданні, відповідно до Кримінального процесуального кодексу України.     

Варто зазначити, що незважаючи на відсутність бажання у підозрюваних сприяти розкриттю кримінального правопорушення, cтороною обвинувачення зібрано належні докази причетності цих осіб до залишення дитини в небезпеці.

Так, у вказаному кримінальному провадженні слідчими Нацполіції та прокурорами виконано значний обсяг слідчих дій, зокрема допитано близько 100 свідків, забезпечено проведення та отримання висновків майже 20 експертиз, досліджено речові докази, отримано тимчасовий доступ до речей і документів, що мають істотне значення для з’ясування та детального відтворення обставин події, ретельно проаналізовано отримані за результатами слідчих дій відомості.

Чоловіку та дружині повідомлено про підозру за частиною 3 статті 135 (Залишення у небезпеці) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. 

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт затверджено прокурором та направлено до суду для розгляду по суті.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux