Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заступник Голови Нацполіції Андрій Нєбитов відзначив співробітників карного розшуку України
Опубліковано 15 квітня 2024 року о 16:07

Сьогодні, 15 квітня, в Україні відзначається 105-та річниця з дня заснування карного розшуку. Тож оперативники, які протистоять криміналітету та забезпечують безпеку суспільства в умовах повномасштабної війни, отримали відомчі відзнаки та спеціальні звання.

За останні два роки функціонал розшуківців, як і поліцейських з інших підрозділів, значно розширився. Оперативники не тільки борються зі злочинністю, здійснюють оперативний супровід розслідувань воєнних злочинів рф, викривають російських військових і їхніх спільників, а також захищають країну на передовій.

На початку заходу з відзначення поліцейський, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх героїв та жертв війни.

Заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов подякував кожному оперативнику за віддану службу на благо українського народу:

«Сьогодні робота співробітників карного розшуку вимагає прояву надможливостей, як, напевно, і від кожного громадянина. Ми на своєму місці, маємо зробити все, щоб ворога не стало на нашій землі, а люди відчували себе захищеними».

У час, коли росія завдає масованих ракетних ударів по Україні, розшуківці утримують всередині країни стабільну оперативну обстановку. За час повномасштабного вторгнення рф працівники кримінальної поліції розкрили понад 2 тисячі умисних вбивств, 500 зґвалтувань, понад 16 тисяч майнових злочинів, ліквідували 185 організованих груп і злочинних організацій.

Триває масштабна робота щодо блокування обігу нелегальної зброї. За два роки оперативники вилучили понад 11 тис. одиниць вогнепальної зброї, 1 562 гранатомети, більше 27,5 тис. гранат.

У взаємодії з контррозвідкою Служби безпеки України карний розшук бере участь у виявленні кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки та територіальної цілісності України. Викрито 490 фактів колабораційної діяльності. За підозрою у диверсійній діяльності та співпраці з ворогом затримано 1 639 осіб: по 348 особам перевірка проводиться Національною поліцією України, 1 291 – передано для відпрацювання до СБУ.

Начальник Департаменту карного розшуку НПУ Вадим Дзюбинський зазначив, що в оперативників, особливо у прифронтових регіонах, чимало нових завдань воєнного часу:

«Це і допомога військовим, і евакуація мешканців, і огляди прильотів, і щоденна допомога людям біля фронту. Ми пишаємось нашою командою професіоналів. Тих, хто не зрадив Присязі та гідно справляється з викликами сьогодення».

Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux