Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Черкасах поліцейські затримали чоловіка, який стріляв у охоронця заводу
Опубліковано 17 лютого 2022 року о 13:51

Зловмисник проник на територію заводу з метою крадіжки металолому. Його помітив охоронець та намагався затримати. Правопорушник вистрелив у чоловіка, після чого втік з місця події. Фігуранта затримали. 

Ситуація сталася 13 лютого на вулиці Смілянській у Черкасах. Невідома особа проникла на територію заводу. Зловмисника помітив 44 річний охоронець, який здійснював обхід. Він намагався затримати правопорушника проте, останній дістав пістолет, вистрелив у чоловіка та втік у невідомому напрямку.  

Потерпілий сам викликав медиків та поліцію. Черкасця з вогнепальним пораненням черевної порожнини госпіталізували до Третьої міської лікарні, де прооперували. Лікарі кажуть, що наразі загрози життю чоловіка немає. 

На місці події працювала слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції та кінологи. Вони обстежили територію та виявила сумку, що належить правопорушнику, рукавиці, гільзи від набоїв, сліди від взуття та інші речові докази.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами, поліціянти встановили, що до скоєння вказаного злочину причетний 37-річний раніше судимий черкащанин. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта, правоохоронці виявили пістолет, з якого ймовірно стріляли в охоронця, та набої до нього. Речові докази вилучено та направлено на відповідні експертні дослідження.

Оперативники Черкаського районного управління поліції спільно з бійцями батальйону поліції особливого призначення затримали зловмисника у процесуальному порядку, відповідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчими відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення фігуранту повідомлення про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.

У скоєному затриманий зізнався та пояснив, що проник на територію заводу з метою крадіжки металолому. За вчинене кримінальне правопорушення йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до восьми років. Слідство триває. 

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux